• Wij helpen ondernemers om succesvol te zijn

  door ze zorgen uit handen te nemen en ze de juiste keuzes te laten maken op fiscaal, financieel en strategisch gebied

  Wij helpen ondernemers om succesvol te zijn
 • Wij worden er gelukkig van als wij ondernemers verder kunnen helpen

  als een betrouwbaar en allround MKB-adviseur

  Wij worden er gelukkig van als wij ondernemers verder kunnen helpen
 • De ondernemer kan zich concentreren op het ondernemen

  omdat hij weet dat de zaken eromheen goed geregeld zijn

  De ondernemer kan zich concentreren op het ondernemen

Strategie

Strategie begint altijd met de vraag waar je heen wilt.
Als ondernemer heb je de luxe dat je dat zelf mag bepalen. Als ondernemer ben je ook vaak opportunistisch. Je ziet bijna overal kansen. Dat is een kracht, maar ook een risico. Houd je wel voldoende focus? Het is natuurlijk prima om meerdere potjes op het vuur te hebben staan, maar het is ook belangrijk om af en toe het vuur onder één potje wat hoger te zetten. Wij helpen ondernemers met de vraag waar de focus zou moeten liggen. Dat is vaak in de vorm van een ondernemingsplan.

Strategie is kiezen - op basis van business intuïtie én informatie.
MKB-ondernemers hebben meestal een goed business instinct. Tegelijkertijd worden ze vaak gehinderd door een gebrek aan informatie over hun onderneming. Wij helpen ze bij het nemen van strategische beslissingen. Wij toetsen beslissingen aan de vraag waar je heen wilt én door de juiste informatie boven water te krijgen. Goede managementinformatie is dus cruciaal.

Strategie is executie.
Uiteindelijk is je strategie zo goed als je uitvoering. Je weet waar je heen wilt en je weet waar je staat. Dan is het zaak om je niet teveel te laten afleiden en te doen wat je van plan was. Wij helpen ondernemers om het grote plan terug te brengen naar behapbare acties. In periodieke sessies bespreken we de voortgang, de belemmerende factoren voor de volgende stap en of het plan nog wel het juiste plan is.

Wij helpen je met strategische vraagstukken.
Onze hulp begint vaak bij het scherp stellen van het businessplan. Hierna volgen periodieke strategiesessies, waarin we de voortgang bespreken en het plan evalueren. Dat doen we niet met de bekende ‘frisse blik van de buitenstaander’, maar op basis van goede managementinformatie, heldere analyses en kennis van je business.